Topmenu

Enkel de verzekering BA Auto is verplicht. Waarom dan nog andere verzekeringen nemen die in Belgiƫ en in het buitenland gelden?

Cijfers* zeggen vaak meer dan woorden…

Velen onder ons rijden dagelijks met de auto, wat het toenemend aantal problemen en ongevallen verklaart.

De verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt elk slachtoffer van een verkeersongeval, dus ook voetgangers, passagiers of fietsers, alsook de schade aan hun goederen.

Maar wist je dat je verzekering BA je lichamelijke schade als bestuurder niet dekt als je in fout bent of er geen aansprakelijke derde is? Dat ook je wagen niet verzekerd is? En dat je geen recht hebt op bijstand als je met je auto in het buitenland in panne valt? … Het is pas als er zich problemen voordoen, dat je echt beseft dat de meeste verzekeringen BA Auto niet volstaan. Lees daarom aandachtig dit artikel. Aarzel niet om me hierover aan te spreken. Ik adviseer je zo goed mogelijk zodat jij optimaal beschermd bent.

 

 

Ga je met de auto op reis? Een bijstandsverzekering is heel nuttig als je pech hebt!

Je vertrekt op vakantie naar het schitterende Italië. Eindelijk ter plekke aangekomen, profiteer je met volle teugen van je eerste dag. ’s Avonds beslis je om met de wagen naar een gezellig restaurantje in de buurt te gaan, maar je wagen wil niet meer starten … Je zit met de handen in het haar: dit is geen goede start van de vakantie. -> mijn artikel over pechverhelping kan je helpen. Lees het vóór je vertrekt!

 

De omniumverzekering

Je staat geparkeerd op 200 meter van je deur. ‘s Morgens stap je naar je wagen om naar het werk te gaan. … Je schrikt je dood: 3 wagens werden aangereden, waaronder die van jou. Geen briefje, geen telefoonnummer, het gaat dus duidelijk om vluchtmisdrijf en je hebt geen omnium … Naargelang de verzekeringsmaatschappij en de algemene voorwaarden (eventuele vrijstelling, bijkomende waarborgen …) geniet je volgende bescherming: De ‘kleine’ omnium verzekert je tegen:

  • brand
  • diefstal
  • glasbreuk,
  • natuurelementen zoals storm, hagel,
  • aanrijding van dieren

De ‘grote’ omnium verzekert je bovendien tegen: de schade die derden veroorzaken of die je zelf veroorzaakt aan je voertuig.

 

De bestuurdersverzekering

Tijdens een zware storm raak je door de watergladheid de controle over het stuur kwijt. Je knalt tegen een paal en raakt ernstig gewond. Je moet 5 dagen in het ziekenhuis verblijven. Zonder bestuurdersverzekering kunnen de kosten heel hoog oplopen. De bestuurdersverzekering vergoedt je lichamelijke schade als bestuurder, evenals de eventuele gevolgen, vaak voor een bedrag hoger dan 1 000 000 euro… een bedrag dat tot nadenken stemt. Er bestaan heel wat dekkingen. De meeste voorzien in:

  • De vergoeding van de hospitalisatiekosten en de medische verzorging
  • Een dekking in geval van arbeidsongeschiktheid of invaliditeit
  • Een vergoeding bij overlijden

 

De rechtsbijstandsverzekering

Bij een ongeval is het niet altijd voor de hand liggend om uit te maken wie aansprakelijk is. De verzekeraar van de tegenpartij meent dat jij aansprakelijk bent, terwijl jij weet dat je niet in fout bent. Je gaat naar de carwash en merkt achteraf dat er krassen op je auto zijn. Je garagist heeft je wagen niet goed hersteld, maar hij ontkent elke aansprakelijkheid. Bovenop deze onmisbare dekkingen beschermt de rechtsbijstandsverzekering de rechten van de bestuurder bij een geschil, en vergoedt hij de kosten en honoraria van advocaten.

Bronnen:

  • http://www.abcverzekering.be
  • AG insurance nieuwsbrief http://www.newsletterbroker.be/newsletterbroker

 

 

 


Reageren is niet (meer) mogelijk.